Reghthuys Vastgoed & Beheer

Voorbeeld A:

Op advies van van de makelaar is uw woning met een vraagprijs van € 199.000,- kosten koper in de verkoop gegaan. U betaalt de makelaar al snel een makelaarscourtage van 1,5% exclusief BTW en advertentiekosten.

De tijd is gekomen om uw nieuwe woning af te nemen zoals overeengekomen met de verkopers. Staat uw huidige woning al enige tijd te koop, dan zult u met de vraagprijs moeten zakken om een snellere verkoop te realiseren. In overleg met uw makelaar besluit u de vraagprijs te verlagen naar € 189.000,- kosten koper. Realiseert u zich dat u al snel 2 weken verder bent na het verlagen van de vraagprijs en het plaatsen van een advertentie (ongeveer € 425,-) alvorens zich een belangstellende meldt? Stel, hij of zij biedt u € 180.000,- kosten koper. Deze potentiële koper heeft misschien wel 2 maanden nodig om zijn of haar zaken te regelen met de bank, de verhuizing et cetera. U gaat akkoord met het bod. De koper heeft 3 dagen bedenktijd en een voorbehoud van financiering. Nog steeds heeft u geen 100% zekerheid over de verkoop van uw woning.

Nee, bovenstaande klinkt niet verkeerd. Maar als u uw huidige woning nog niet heeft verkocht en u uw nieuwe woning al heeft afgenomen, moet u al gauw uitgaan van 2 maanden overbrugging. Realiseert u zich dan wel wat de extra kosten zijn?

voorbeeld A
voorbeeld B
Rekenvoorbeeld